Bind uitdaging 2020

30-9-2020

Beste leden,
de zomer is eigenlijk voorbij en we hadden net onze winter aktiviteiten opgestart……tot dat het Corona beestje weer zijn kopje liet zien. Afgelopen maandag de 28e maakte het kabinet bekend dat , na alle versoepelingen van afgelopen maanden, de teugels weer aan getrokken worden om de hoge aantallen besmettingen weer onder controle te krijgen. Direct gevolg hiervan is dat onze club avonden voor tenminste 3 weken opgeschort zijn. En dat terwijl de nieuwe Bindcommissie net zijn plannen rond had… Deze kunnen dus helaas geen doorgang vinden maar worden bewaard voor de toekomst als we weer samen kunnen zijn. Gelukkig kunnen we de Binduitdaging 2020 weer voort zetten!

Na ronde 3 hebben jullie de winnaar van ronde 4 nog tegoed. De winnaar is Peter! Hij heeft dan ook de nobele taak om de volgende vlieg uit te zoeken en plaats te nemen in de jury voor het beoordelen van de nieuwe inzendingen.

 

10-6-2020

De uitslag van ronde 3 is bekend. De vlieg van Rinus is verkozen als winnaar. Jawel, webbie heeft deze gewonnen. Dat betekend dus dat ik een nieuwe vlieg met bijbehorend filmpje mag kiezen. Ik ga even zoeken…..

Nou, dit is hem dan! Een Wallywing Dryfly! Geen makkelijk patroontje zo op het eerste gezicht na het kijken van het filmpje. De moeilijkheid zit hem in het vleugeltje. Rustig een paar keer alleen de vleugels proberen op een haak werkt verhelderend. Meer zeg ik niet….

 

Zoals de vorige uitdaging één foto inzenden per deelnemer. De sluitingsdatum volgt nog. Ik ben benieuw hoe jullie deze gaan vinden!

 

24-5-2020

Van de activiteiten commissie:

Beste leden,

Wij hopen dat jullie het thuisbinden nog steeds leuk vinden en om alles goed te laten verlopen hebben we de spelregels weer wat aangepast. Dus lees onderstaande regels goed door. Er mag niet meer dan 1 vlieg ingezonden worden( dus zorg dat je een zo mooi mogelijke foto maakt. Van elke vlieg mag je maximaal 1 duidelijke foto opsturen ( dus zorg dat je een zo mooi mogelijke foto maakt ) Alle vliegen die ingezonden zijn zullen op de website geplaatst worden onder het kopje “Gallerij”. De maker van de winnende vlieg mag een vlieg uitzoeken die volgende keer gebonden gaat worden.

Rene heeft de volgende binduitdaging voor jullie uitgezocht:

Ook is de maker van de winnende vlieg gastjurylid voor de volgende keer. De inzendingsdatum is t/m zaterdag 6 Juni 2020 Heel veel plezier met deze leuke binduitdaging. Mochten er toch nog vragen en/of opmerkingen zijn stuur mij dan een berichtje.

extra tip voor de binders:

Groetjes van de activiteitencommissie en bestuur, maak er een leuke uitdaging van.

Sam

 

20-5-2020

Dames en heren,

de winnaar van de tweede ronde is bekend! Rene van R heeft gewonnen met zijn tweede vlieg en werd derde met zijn eerste vlieg. Wesley heeft zich met zijn creatie naar de tweede plaats gebonden! Uiteraard alle inzenders weer bedankt en blijf vooral meedoen.

Zodra Rene aangeeft welke vlieg hij ons wil laten binden zal ik dat met het bijbehorende filmpje plaatsen.

Nog even napraten: dat was een pittige opdracht Annemarieke! Teksten bij ingezonden vliegen lieten dat duidelijk blijken! Hertenhaar is en blijft lastig spul, om maar te zwijgen over de rommel die het geeft op je bindplekje. Het moet echter gezegt worden: het niveau is echt niet slecht in onze club. Zelfs diegene die voor het eerst met Hertenhaar aan de slag gingen, zoals bijvoorbeeld Ties aangaf in zijn mail, produceren naar mijn mening best aardige vliegen! Ik ben dan ook blij dat ik niet in de jury zit… Alle vliegen komen wederom in de Gallerij te staan.

4-5-2020

Beste leden,

De winnaar van de eerste ronde is geworden: Annemarieke met haar ingezonden vlieg, gefeliciteerd Annemarieke! Je kunt haar winnende vlieg, en alle andere ingezonden exemplaren, bewonderen in de Gallerij! Aangezien de winnaar een nieuwe vlieg mag kiezen is dit een Damsel Nymph Muddler door Davie McPhail geworden.

Materialen:
Haak Kamasan B175 #10 wide gape (grote haak opening)
Binddraad Uni 8.0, kleur kiezen bij de materialen die je gaat gebruiken. Micro Flash pearl, Marabou, Unifloss, een Hackle, Rubber-legs, Herten-haar (buik)

Wederom kun je natuurlijk varieren met haakmaat en/of kleuren. Heb je iets niet, gebruik dan een alternatief dat je wel voorhanden hebt. De sluitingsdatum voor ronde 2 is 12 Mei a.s.


Er hebben totaal 10 deelnemers aan de eerste ronde meegedaan. Iedereen kan nog steeds meedoen bij de volgende rondes. Indien je niet bij de nrs 1, 2 of 3 zit verzamel je toch een punt per ronde alleen al voor je deelname. We gaan voorlopig 5 rondes doen, tenzij de lockdown nog langer aanhoud, dan gaan we nog even langer door. Dus, doe mee en ga lekker aan de slag met deze nieuwe vlieg.

Succes!! Stay safe en vriendelijke groet,  Actcie en bestuur vvvk&v

30-4-2020

Update:

er zijn tot nu toe 10 inzendingen binnen gekomen! Er zitten hele mooie bij en de jury krijgt het moeilijk..!!!! Ik wil de inzenders bedanken en zorg ervoor dat je al een fimpje uitgezocht hebt…je weet maar nooit. Aan de andere leden: je hebt nog één hele dag om te binden. Zet em op!

17-4-2020

beste club-leden,

in deze barre tijden waarin we elkaar al een poos niet gezien hebben bestaat het risico dat we het binden verleren!! Om dit te voorkomen wil ik jullie uitdagen tot het nabinden van vliegen aan de hand van youtube filmpjes. Wanneer je materialen niet hebt kun je die vervangen door iets dat je wel hebt. Ook de haakmaat mag afwijken. Misschien wordt de vlieg er juist wel mooier van! Het filmpje vind je hieronder. Ik heb een eerste filmpje gekozen met een patroon gebonden door Davy McPhail. Met dit patroon heb ik zelf goed gevangen op stromend water in Duitsland. Nu is het idee dat jullie de nagebonden exemplaren even fotograferen en opsturen naar de jury. Uiteraard wel een detail-foto en meer dan één mag natuurlijk ook. De winnaar wint het voorrecht een nieuw filmpje uit te kiezen en in de jury te zitten voor de beoordeling van de vlieg uit zijn filmpje. Alle winnende vliegen zullen in een gallerij op de website opgenomen worden. Denk niet op voorhand dat jij niet zou kunnen winnen! De Jury heeft zo haar eigen manier van beoordelen waardoor ook beginnende binders een kans hebben! Succes met het binden en ik reken op een grote deelname!

Stuur je foto voor 2 mei naar binduitdaging2020@kunst-en-vliegwerk.nl Het is dan de bedoeling dat de jury de 4e mei een winnaar bekend maakt. Verzin dus alvast welk filmpje jij op de site wil zien in het geval dat je wint!

 

9 antwoorden op “Bind uitdaging 2020”

 1. Hier mogen jullie zeggen wat jullie er van vinden en elkaar een beetje opjutten. Strijdlustige taal mag maar wel netjes aub…. De webmaster behoud zich het recht voor om reacties te verwijderen!

  1. Mag je wel een beetje je best doen! Ik ga er vanuit dat alle binders meedoen natuurlijk. Ze hebben toch niets te doen op maandag avond……. als ze durven natuurlijk….

 2. Ik doe mee dus maak je borst maar nat. Ik neem aan dat je voor kwalificatie een dozijn moet maken van identieke kwaliteit en alle maten van #12 tot #18?

 3. Uiteraard Peter. Ik zal wel even bij de jury navragen of ze 48 vliegen van jou willen en kunnen beoordelen!? De vliegen dan wel even leesbaar nummeren bij het haakoog…….

 4. hallo mannen,
  er staan drie vliegen bij de foto’s van mij, maar het was er maar één, van verschillende kanten gefotografeerd….
  groetjes
  Annemarieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *