Binduitdaging 2021

29-1-2021

Beste thuisbinders,

Zoals jullie allemaal weten is Ties de winnaar van de afgelopen thuisbindwedstrijd, hij heeft zoals de spelregels zeggen de volgende vlieg mogen uitkiezen.
Hij heeft er even goed voor moeten zoeken maar het is hem gelukt.
De keuze is reuze zeker als je op YouTube aan het rondneuzen bent  maar volgens Ties is dit een vlieg die een hele mooie actie in het water heeft.
Het filmpje is best wel lang maar de uitleg is gedetailleerd en helder.
Omdat er soms (online) materiaal besteld moet worden is op verzoek van sommige leden de inleverdatum niet te krap genomen.
De inleverdatum is daarom zaterdag 27 februari 2021.
Het YouTube filmpje vind je hier :

Wij wensen jullie weer heel veel plezier met deze uitdaging.

Stay Safe het komt allemaal goed, nog even volhouden

Groeten van bestuur en activiteitencommissie

 

27-1-2021

Hallo Beste Thuisbinders,

Na rijp beraad van de zeer deskundige jury is de uitslag van de eerste vlieg als volgt:

Op de eerste plaats is geëindigd Ties met in totaal 11 punten, Gefeliciteerd Ties, jij bent de winnaar van deze ronde en dus mag jij voor de volgende keer een “vlieg” uitzoeken. Zoek een “soppige” uit zou ik zeggen die als het even kan ook te vinden is op YouTube.

Nummer 2 is Rene geworden met het respectabele aantal punten van 9

Nummer 3 is Hans met 6 punten.

Allemaal van harte gefeliciteerd met je “winnende” vlieg.

En dan nu de jury commentaren. Voor het beoordelen van de vliegen worden de foto’s genummerd. De juryleden weten dus niet van wie de vlieg is!

Commentaar van Yme:
Nr 1  Foto 7. Mooi gebonden en mooie verhoudingen. Ook mooie kleuren combinatie.

Nr 2 Foto 6. Ook zeer mooi gebonden en natuurlijke kleuren (hoewel die beesten alle kleuren kunnen aannemen). Ook zeer netjes afgewerkt.

Nr 3 Foto 9. Geheel andere opzet. Als ik mocht kiezen zou ik deze aan de lijn knopen. Lekker fluffy en volop actie denk ik. Had dat voorste stuk iets meer naar achteren laten doorlopen. Veel werk in gestoken.

Commentaar van Wesley:

Nr 1 = 2 mooie kleuren combinatie en goede verhoudingen.

Nr 2 = 7 deze vlieg vind ik het jammer dat de tentakels niet helemaal gelijk zijn. Anders had dit voor mij Nr 1 geweest omdat hij het meest op het voorbeeld lijkt.

Nr 3 = 6 ook een hele mooie vlieg bij deze vlieg zijn dan wel de tentakels allemaal even lang. Helaas zijn ze ten opzichte van de body te lang en had het toefje EP gehalveerd mogen zijn ten opzichte van de tentakels. Deze binders hebben zich aardig aan de verhouding gehouden en ook 8 tentakels ingebonden. Het zijn maar kleine verschillen ik vind vooral de verhoudingen het belangrijkste zoals bij alle vliegen moet dit kloppen zeker in het realistische binden.

De gebonden vliegen krijgen natuurlijk weer een pllekje in de Gallerij. Uiteraard wil ik ook alle andere thuisbinders hartelijk bedanken voor hun inzending. Wesley had het niet makkelijk gemaakt voor jullie.

Groeten van Activiteitencommissie en Bestuur

 

3-1-2021

Beste thuisbinders,

Zoal jullie alle weten is Wesley de winnaar van de afgelopen keer, dat betekende ook dat hij de nieuwe “vlieg” mocht uitkiezen.
Dat was niet tegen dovemansoren gezegd want Wesley is iemand die graag realistische vliegen wil binden.
Nou…….. die realistische heeft hij gevonden.

Ik hoop en verwacht van jullie dat bij het zien van de voorgestelde vlieg jullie de moed niet in de schoenen zinkt en allen vol overgave de strijd aangaan om deze “vlieg” te binden.
Deze “vlieg” staat niet op YouTube maar er is wel een beschrijving met foto’s.

De vlieg staat hier:

http://jcsartofflies.blogspot.com/p/step-by-step-tying-cuttlefish-fly.html

Stel je computer zo in dat hij automatisch vertaald naar het Nederlands, want standaard is deze webpagina in het Engels.
De computervertaling is niet helemaal goed maar daar komen jullie vast wel uit, en stel anders je je vraag gewoon in de app.

De inzendingsdatum is t/m zaterdag 23 januari 2021, dus ruim 3 ½ week om dit patroontje te binden ,en nog eens te binden, en nog eens, voordat jullie uiteindelijk de perfecte vlieg kunnen inzenden.
Heel veel plezier met deze leuke binduitdaging.

Mochten er toch nog vragen en/of opmerkingen zijn plaats dan in de app een berichtje

Groetjes van de activiteitencommissie en bestuur, veel plezier met deze leuke uitdaging.

Ons e-mail adres voor al jullie inzendingen : activiteiten@kunst-en-vliegwerk.nl