De Vliegvisser

De Vliegvisser is een mens apart!  Zo’n waadpak, vest en hengel zijn een niet alledaagse verschijning zullen we maar zeggen. Voor zijn lotgenoot echter altijd herkenbaar.

Voor de rest van de mensheid zeker apart. Zij zien een vreemd gekleed wezen met allerlei uitsteeksels, een hoog sluitende broek met bretels, een hoofddeksel, lomp schoeisel en zo’n STOK met een katrol!
Aan de waterkant wordt het alleen nog maar erger…. dan gaat dat wezen ook nog staan zwiepen met die vreemde stok!

Maar het kan nog veel erger! Je ziet ze ook wel eens in kudde verband! Ze staan dan ongeveer op gelijke afstand van elkaar, aan of in het water. Allemaal zwiepen ze met die stok. Als je goed kijkt komt er een draadje uit het uiteinde van die stok……

WIJ, de vliegvissers, weten wel beter natuurlijk! Een knap waadpak en de bijbehorende attributen zijn een keiharde noodzaak voor succesvol vliegvisssen. Dat lompe schoeisel stelt ons in staat de bodem van een glibberige rivier te bedwingen. 
Die stok met katrol is natuurlijk een schitterende Vliegvishengel met Reel, of zoals wij liefkozend zeggen “een Vliegenlat”. Dat zwiepen heet “Casten” of “Werpen” waarbij dat draadje de vliegenlijn is. Als je nog beter kijkt zal je zien dat die lijn met een mooie lus erin van voor naar achter en weer terug gaat. Aan het uiteinde van die vliegenlijn zit dan nog een nylon draadje dat van dik naar dun gaat, beter bekend als “Leader”, waaraan wij dan een knappe zelf gebonden imitatie van een insect of prooivisje knopen. En wat doen wij met dat alles? VISSEN!!

Tja, het is maar wat je ziet. WIJ mogen er dan wat vreemd uitzien, we zijn altijd wel bereid iemand uit te leggen waar ze naar kijken. En dat altijd met de PASSIE van een Vliegvisser!