Snoekvissen 4-11-2018

Belevenissen van een snoek visser op de KVV snoek dag op 04 november 2018.

Omdat er in het jaar 2017 een vliesje ijs op de plassen lag, heeft de bootjes verhuurder geen toestemming gegeven om uit te varen waardoor onze snoek dag tot onze spijt geen doorgang kon hebben.

Maar gelukkig waren de weergoden ons dit jaar gunstiger gestemd en was het snoeken nu wel mogelijk. De weersverwachtingen waren goed op deze zondag en het vissen op snoek kon worden gehouden op de Nieuwkoopse plassen, gelegen aan het plaatsje Noorden. Bij Dhr. Groenendijk waren er 10 bootjes al dan niet met een elektromotor gereserveerd. Deze waren bij onze aankomst al geheel vaarklaar gelegd. Na eerst een lekker bakkie koffie gedronken te hebben en de visvergunning te hebben ingevuld, kon de snoek dag beginnen!

Zoals ik al vermelde waren de weergoden ons gunstig gezind, en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen om de te verwachten snoeken binnen boord te halen. Bij het wegvaren van de steiger dacht Sam: “ ik zal alvast een plug achter de boot laten meetrollen” met als resultaat dat hij al na 20 meter een aanbeet kreeg; waarvan hij zo schrok dat hij in zijn enthousiasme vergat aan te slaan en de snoek een veilig heenkomen zocht.
Iedereen ging de wijde plas op, de een gewapend met de vliegenlat en een streamer en de ander met de werphengel en een plug.
Sommige kozen er voor om met “dood” aas aan de gang te gaan, wat de enige juiste tactiek was zouden we aan het eind van de dag weten.
Gedurende de dag kom je elkaar uiteraard een keertje tegen en werden er “sterke” verhalen uitgewisseld zoals elke visser betaamd. Zo hier en daar werd er wel een snoek(je) gevangen maar de vangsten waren over het algemeen niet echt om over naar huis te schrijven.
Hans haakte volgens eigen zeggen een hele grote snoek waarbij het landen in een veel te klein schepnet niet helemaal volgens plan verliep, verspeelde hij deze jammer genoeg. Erg jammer Hans, de volgende keer beter. Ook kwamen enkele mensen vast te zitten in de ondiepe veensloten wat tot veel hilariteit leidde.

Aan het einde van de middag was het toch echt tijd om de boot weer in te leveren en zo verzamelde iedereen zich weer op de steiger. Uiteraard werden er weer de nodige verhalen uitgewisseld en Sam kwam met drie snoeken als de winnaar van deze dag uit de bus. Uiteindelijk zijn we met wat napraten allemaal weer huiswaarts gegaan. De volgende maandagavond werd de winnaar beloont met een mooi trofee als aandenken.

Cor H. die dit mooie aandenken heeft gesponsord mocht de 1e prijs aan Sam overhandigen.

Uitreiking bokaal door Cor H, de sponsor.

Al met al was het voor iedereen een leuke dag met een goede en gezellige sfeer. Hopelijk zien we jullie allemaal volgend jaar weer terug op de snoek dag!

Met vriendelijke groet van de activiteitencommissie en bestuur.

Hieronder de vissen van Sam. In de gallerij zijn alle foto’s te zien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *