Van de voorzitter

28 december 2020


Beste leden van de Vlaardingse vliegvisclub “Kunst en Vliegwerk”,
Helaas zitten we op het moment van dit schrijven wederom in een lock-down door dit vervelende virus. In de zomer zag het er nog naar uit dat we weer met de activiteiten zouden kunnen gaan starten, maar dat optimisme werd snel getemperd door de rigoureuze vermeerdering van het aantal besmettingen in september. Iets wat trouwens wel voorspeld was door de deskundigen. Vanaf dat moment werden de clubavonden weer gecanceld helaas.
Vanaf maart 2020 zijn we daarom voor het grootste gedeelte dicht geweest. Bij navraag geldt dit uiteraard voor alle vliegvisclubs die ons landje rijk is. Ondanks dit nare gegeven zijn er toch nog een paar clubactiviteiten geweest de afgelopen maanden.
We hadden de snoekwedstrijd begin november op de Loosdrechtse plassen en er zijn een aantal online bindwedstrijden geweest.

Deze bindwedstrijden werden georganiseerd door Sam de Kreek. De jury vond dat er heel mooie imitaties zijn langsgekomen en constateerde dat het niveau van de inzendingen erg hoog was. De top 3 werd gevormd door de volgende personen:
Edwin Keijzer : 1-ste met 9 punten;
Hans Nefs : 2-de met 8 punten;
Ties Nefs :3-de met 7 punten.
De jury werd gevormd door Peter , Rene van H en Yme.

En kijk ook eens naar onze website, met enthousiasme en deskundigheid gemaakt door Rinus. Verder is er natuurlijk ook nog de vismaatapp waarmee je een medelid kan vragen voor een dagje vissen. Ook de moeite waard. Er worden bijvoorbeeld weer mooie forellen gevangen op het Oostvoornse meer.
Als je dit leest is de Kerst voorbij, maar hopelijk hebben jullie ondanks de beperkende maatregelen toch nog een leuke tijd met familie en vrienden gehad bij de kerstboom met lekker eten en gezelligheid.

“Twee-duizend-een-en-twintig” komt er al weer aan en als ik dit getal lees dan denk ik terug aan de tijd dat het nog 2000 moest worden. Computers zouden het niet meer doen door de zogenaamde millenniumbug, doordat de interne tellers maar tot 1999 zouden gaan. Al met al viel het gelukkig allemaal reuze mee, maar wat is die tijd omgevlogen. Hopelijk ziet 2021 er beter uit met de nieuwe vaccins en kunnen we weer eens onbezorgd starten met onze activiteiten. We hadden er zat in de planning en een klein voordeel is wel dat we in ieder geval hier niet meer over hoeven na te denken. Wat in het vat zit verzuurd niet, toch. Maar dat is wel een heel schrale troost.
Als bestuur maakten we ons best zorgen over de te ontvangen contributies, maar signalen van onze penningmeester Gerard Berkhout wijzen uit dat we zeer trouwe leden hebben, iets waar het bestuur natuurlijk heel blij mee is. Nu is onze contributie weliswaar niet zo hoog, maar ook wij hebben gewoon de vaste kosten die we moeten doorbetalen. Er gaat ook een optimistisch signaal vanuit merk ik.
Op dus naar 2021, met naar ik hoop, goede visresultaten, fijne clubavonden en leuke visactiviteiten.

Het bestuur en activiteiten commissie wenst jullie allemaal een heel gezond en gelukkig 2021 met “super tight lines !”

 

14-7-2020

Beste leden van “de Vlaardingse”

Zoals we hebben ondervonden is er vanaf maart, om de ons bekende corona maatregelen van de overheid, helaas geen clubactiviteit meer mogelijk geweest. Gelukkig ligt het dieptepunt van de crisis voor de club alweer een tijdje achter ons. Ik, Yme heb die wekelijkse clubavonden en routine erg gemist, maar gelukkig kon het vissen wel doorgaan, zoals voor velen van ons. Zodra er versoepeling aangekondigd waren hebben we de club weer gedeeltelijk opgestart wat succesvol is gebleken gezien de opkomst.

Inmiddels hebben we alweer drie gezellige en druk bezochte maandagavonden gehad en met het mooie weer werd er ook weer volop geworpen op het veld. We hebben zelfs nog een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen in deze tijd, wat toch ook wel wat wil zeggen.

Met de laatste clubavond en de gehouden BBQ sluiten we niet alleen een smaakvolle en gezellig samenzijn af maar ook wel een verwarrend seizoen. Een mooie zomervakantie ligt nu in het verschiet met uitzicht op wellicht bijzondere vangsten.

Het bestuur en de activiteitencommissie wenst de clubleden in alle opzichten een goede vakantie toe en we wensen je in goede gezondheid weer terug te zien.

Groeten, Yme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *