KVV jubileum

10 Juni 2023 was het dan eindelijk zover, ons jubileum uitje ging werkelijkheid worden: in clubverband vissen op de Berenkuil!

De dag ervoor waren reeds enkele leden vooruit gereisd met aansluitend een hapje, drankje en overnachting. Alles om de volgende dag maar zo vroeg mogelijk op de Berenkuil te zijn natuurlijk.

De zaterdag ochtend begon om 9:00 met een speech van de voorzitter (gelukkig een korte…) waarna er gevist kon worden. Vanaf de kant, steigers, vlotten of vanuit de zelf meegebrachte belly-boten. Vol goede moed en vooral vangdrang begaven de leden van de KVV zich naar het water: ze gingen die vissen wel even vangen!! Tja, het idee was natuurlijk goed, alleen hadden moeder natuur en onze globale opwarming een snikhete dag voor ons in petto!! Niks forellen sleuren! Die bleven lekker diep op de bodem cruisen op ultra lage snelheid met een enkele dappere springforel die ons alleen maar deed uitlachen…….. iets met ” het heet niet voor niets VISSEN, en geen VANGEN heren!! Nou moet ik zeggen: die oude cracks van de club laten zich niet zomaar uit het veld slaan (of van de plas?). Menig vlieg werd aan de tippet geknoopt en met veel bravoure door het water getrokken: strip, strip, strip, strip, niks. Volgende vlieg: strip, strip, strip, strip, weer niks. En zo maar verder, opgeven was geen optie bij die fanatieke KVV-ers! Uit pure nood werden zelfs de zalm-eitjes uit de doos gehaald (voor de zekerheid meegenomen!). Deze roemruchte pluizenbolletjes brachten wel reuring in het water: er werd vis gevangen! Nog beter ging het als je even een zink-7 lijn monteerde, de lijn liet uitlopen en afzinken vanaf het vlot of vanuit de belly-boot, en dan langzaam strippen. Bij de eerste aanbeet niet meteen als een malle binnenharken, nee gewoon even geduld en wachten tot het zalmeitje met geweld werd genomen door een regenboog forel: HANGE!!! En dan binnen trippen terwijl je de lijn strak houd, niet verslappen want dan weten de schurken te ontsnappen!

Ze hebben een zeer goed bestand aan gave vissen op de Berenkuil, en wat is het mooi om zo’n vis te drillen en weer vrij te laten! De vangsten vielen door het warme weer tegen maar na het kraken van de code vingen een aantal leden toch vis. Niet iedereen was zo gelukkig maar dat is nu eenmaal zo.

Rond 13:00 was er voor iedereen wat te drinken en er waren broodjes geregeld. Deze werden door de uitbaters aan de leden uitgereikt op vertoon van penningen. Simpel maar zeker smakelijk en welkom na de eerste sessie vissen! Na deze lunch werden de hengels weer opgepakt voor de tweede  sessie. Rond 18:00 konden de leden genieten van een prima BBQ welke eveneens door de uitbater werd verzorgt. Tijdens de BBQ werd de dag nog eens even door genomen met als hoofd onderwerp de vangsten, de missers  en de vlieg.  Na de BBQ was er ook nog gelegenheid om te vissen. Een aantal leden zijn nog een nachtje gebleven maar de meeste van ons gingen na de BBQ weer op huis aan. Al met al was het een geslaagd jubileum uitje waarvoor dank aan de evenementen commissie natuurlijk!

Rinus.

Hieronder een foto verzameling.