Over ons

De vereniging is opgericht in Vlaardingen en zal dan ook nooit zijn roots verloochenen. Hoewel aanvankelijk de vereniging gericht was op Vlaardingen en de meeste leden dan ook woonachtig waren in Vlaardingen zien we een steeds verdere uitwaaiering van de leden over Zuid-Holland ontstaan.

Jarenlang hebben wij onze verenigingsavonden in de kantine van de Korfbal vereniging Vlaardingen/Ridderhof gehouden en ook daarna hebben we nog jaren gebruik gemaakt van hun gastvrijheid. Een gezellige locatie en een prettige gastheer. Logisch dat we, toen deze vereniging (moest) verhuizen, gewoon meeverhuisden naar de sportaccomodatie Holy.
Met ingang van april 2018 zijn we verhuisd naar de honkbalvereniging SC Vlaardingen Holy aan de Zwaluwlaan 480, uiteraard nog steeds in Vlaardingen, waar we weer iedere maandagavond te vinden zijn met allerhande activiteiten.

 

Vanaf een uur of acht worden steeds wisselende activiteiten georganiseerd zoals demonstraties over en lessen in vliegbinden, worden er presentaties van leden en bekende gasten uit de vliegviswereld over hun belevenissen en allerhande aspecten van het vliegvissen gehouden en kun je natuurlijk een gezellig babbeltje houden met andere leden; dat overigens niet altijd over vissen hoeft te gaan ……

Op het grasveld dat vlak naast het complex ligt, worden onder deskundige leiding werplessen georganiseerd en kunnen hengels en lijnen van medeleden worden uitgeprobeerd.

Het vliegen binden is voor sommigen een hobby binnen een hobby. Het is niet alleen leuk om straks vis te vangen met je eigen gemaakte vlieg, ook het maken van mooie of natuurgetrouwe vliegen is een uitdaging, waaraan velen zich wagen.
Natuurlijk is het leuk om dit met je eigen materiaal te doen, maar op de avonden is altijd voldoende ondersteunend materiaal, zoals Vices en bindmaterialen, aanwezig om je lusten te botvieren (ook als beginner).

We trekken er zo nu en dan ook op uit om in clubverband te vissen, meestal gewoon voor de gezelligheid, maar soms wordt er ook om het verenigingskampioenschap gevist op forel, snoek of witvis.

 

Op de pagina “agenda KVV” ziet U het programma, dat we nastreven ook echt uit te voeren. Dat lukt niet altijd, want met vliegvissen ben je van meer aspecten afhankelijk dan alleen maar een locatie en voor wat betreft de verenigingsavonden: sprekers worden wel eens ziek. Dat betekent dus dat er op het laatste moment nog naar alternatieven moet worden gezocht. De leden van de activiteitencommissie zijn daar inmiddels heel bedreven in.

Al deze activiteiten worden uitgevoerd onder verantwoording van het bestuur, maar zij kunnen dit uiteraard niet alleen. Een flink aantal leden ondersteunen hen bij de uitvoering van deze activiteiten.

De namen van bestuursleden vind je op de pagina bestuur

Vragen en suggesties over al deze onderwerpen kun je zenden aan de secretaris van de vereniging:  secretaris@kunst-en-vliegwerk.nl , maar je kunt natuurlijk ook een van de bestuursleden hierover aanspreken op een van de verenigingsavonden.