In Memoriam

In Memoriam

Anne Dikkerboom 2 april 1952 – 21 maart 2022

Op 21 maart 2022 is tot groot verdriet mijn broer overleden na een lang ziekbed. Anne is 69 jaar geworden en laat drie kinderen en twee kleinkinderen na. Anne was bekend vanwege zijn innovatieve en mooie kunstvliegen en inspirerende activiteiten op vliegvisgebied. Hij heeft met zijn enthousiasme vooral ook veel jeugd aan het (vlieg)vissen gekregen. Een paar jaar geleden kreeg hij daar nog de Jan Scheiner Award voor. Hij scheef op onnavolgbare wijze artikelen in de Nederlandse Vliegvisser over vliegbind patronen en de wijze waarop ze gevist moesten worden. Op beurzen en vliegvisclubs was hij een graag geziene gast vanwege de niet aflatende en enthousiaste informatievoorziening over vliegvissen, zijn gezelligheid en humor.
In de laatste jaren ging het steeds slechter met hem en moest hij voortdurend inleveren door een slopende zenuwziekte. Toch lukte het steeds om met hulpmiddelen te kunnen vissen. In Bonaire stond hij nog met zijn rollator in de zee te vissen met als gevolg dat hij met dat ding piepend en knarsend Flamingo airport inliep voor de thuisreis, hetgeen natuurlijk weer tot grote pret van hemzelf en zijn reisgenoten leidde. Gelukkig hebben we heel veel (vis)wensen gerealiseerd en een supermooie tijd met heel veel plezier gehad.
In de laatste weken hebben we ook vaak teruggekeken op onze visavonturen en andere vakanties met onze gezinnen. Het bleef tot het laatste moment als vanouds gezellig met vrienden en familie op de kamer van het verzorgingshuis. Wat een spirit en positiviteit had die broer van mij. Na een telling kwamen we er zelfs achter dat we in meer dan twintig landen en een veelvoud daarvan aan rivieren hebben gevist. Ontelbare forellen en andere vissen zijn een langere tijd dan normaal boven water geweest ten gevolge van zijn viskunsten. Op de Gmunden traun had dit zelfs tot gevolg dat een drietal vliegvissers gefrustreerd vertrokken omdat hij op zijn gemak de ene na de andere vlagzalm aan de haak sloeg. Met hem kon je ook altijd lekker sparren over wat de beste tactiek en benadering was om de vissen te slim af te zijn.

Anne was er geheel klaar voor om afscheid te nemen van het leven.

Anne, pap, opa en broer, wij gaan je verschrikkelijk missen.

Yme Dikkerboom en familie.