Thuisbindwedstrijd 2023

 

Hallo beste thuisbinders,
Hans heeft voor jullie de laatste vlieg gebonden van deze serie. Jullie kunnen hem hier vinden:

Zoals ik al eerder mededeelde is dit de laatste vlieg van serie. Waarom??? Dat zal ik jullie vertellen.
Mij is verteld dat het meestal dezelfde thuisbinders zijn die de “beste “ vlieg weten te binden, en dat is eigenlijk wel een beetje waar. Om daar verandering in te brengen, en ook om de wat minder “begaafde” binders een kans te geven om een vlieg te laten maken stel ik voor dat ik bij toerbeurt iemand selecteer om een vlieg te verzinnen. Verder blijven alle spelregels zoals ze waren. Laat maar weten wat jullie van deze wijziging vinden.

Inzenden van je foto kan tot en met 2 April.

Hier de uitslag van de vijfde ronde:

Hallo beste thuisbinders,
Het heeft even geduurd maar de uitslag van de 5e ronde is bekend.
Zoals jullie allemaal nog weten mocht Annemarieke een vlieg uitzoeken en dat was dit keer een Nymph die het uitermate goed moet doen voor het wedstrijdvissen.
Ook was Annemarieke gastjurylid, bedankt Annemarieke voor het jureren.
Er waren 8 thuisbinders die de strijd aangingen en de uitslag is als volgt.
De jury vond het best wel moeilijk om de vliegen te beoordelen omdat ze er bijna hetzelfde uitzien, maar ze hebben toch een poging gedaan.
Hans is eerste geworden, de jury was eensgezind en vond dat Hans de beste Nymph gebonden had, hij krijgt dan ook 30 punten voor zijn inzending. Het jurycommentaar was als volgt:
Goede maatvoering haak vs kraal, cdc-fibers keurige lengte, fijne kleuren gekozen en netjes gebonden (ribbing parallel en staartje op de goede plek en strak afgeknipt). Enig minpuntje is de te grove dubbing van het kraagje.
Tweede is Gerard V geworden, ook over nummer 2 was de jury eensluidend:
Mooi gebonden maar net wat minder als nummer 1, goede maatvoering haak vs kraal. Helaas is het staartje wat te mager en de ribbing niet helemaal parallel.
Heel goede kleurverhoudingen voor de wedstrijd!

Ties is derde geworden met als commentaar:
Ook mooi en netjes gebonden maar net iets minder gebonden als nummer 2. Ook een goede maatvoering haak vs kraal maar helaas staartje verkeerde materiaal (de naam Blowtorch geeft al aan dat het een knalkleur moet zijn met uv of neon) ,en iets scheef afgeknipt. Ziet er wel fishy uit.

Ik wil ronde 6 als laatste ronde voorstellen, waarom???, dat laat ik jullie binnenkort weten, maar als er genoeg animo is dan gaan we gewoon door.

De vijfde ronde:

Hallo beste thuisbinders,
Zoals jullie weten was Annemarieke de winnares van de laatste thuisbindvlieg.
Annemarieke heeft inmiddels een vlieg uitgezocht en ik moet zeggen dat het een hele leuke vlieg is geworden. De uitleg op Youtube is zeer duidelijk maar let goed op de verhoudingen en het gebruik van de materialen. Annemarieke beschrijft de vlieg als volgt:

Het is een verschrikkelijk goede vlieg voor het wedstrijdvissen (nymphen) op stromend water. De verhouding tussen de haak en de bead is heel belangrijk voor de inhaking en hoe de bead op de haak zit voor het bewegen van de vlieg.

De inzenddatum is 15 januari 2023, dus tijd genoeg om hem ( of is het haar ) te binden. Zoals ik de laatste keer al schreef was het aantal inzenders een beetje aan de magere kant en ik hoop dan ook dat het er deze keer wat meer worden.
Wij wensen jullie veel bindplezier.
Met vriendelijke groet
De activiteitencommissie

hier de uitslag van de vierde ronde:

Hallo Beste Thuisbinders.
De vaste jury (Yme en Rene van H) en ons gastjurylid Hans hebben de vliegen van de vierde ronde beoordeelt en zijn tot de volgende uitslag gekomen.
Op de eerste plaats is geëindigd Annemarieke, het jurycommentaar was “mooi gebonden en verhoudingen zijn goed.
De tweede plaats is voor Ger. Hierover zeiden de juryleden dat hij goed gebonden is en de verhoudingen kloppen, alleen zou het “dek” iets korter mogen.
De derde plaats is voor Ties. Het jurycommentaar is als volgt. De bindkwaliteit en het uiterlijk zijn prima, maar de staart is iets te lang.
Zoals jullie zien zijn de commentaren prima en de uitslag lag dan ook dicht bij elkaar, maar er kan er maar 1 de winnaar zijn, en dat is Annemarieke
Annemarieke krijgt van de jury 27 punten en mag de volgende “vlieg” uitzoeken, ik ben benieuwd wat dat gaat worden. Tevens zal Annemarieke gastjurylid zijn bij de volgende binduitdaging,
Ger krijgt 18 punten, en
Ties krijgt als derde 10 punten
De andere thuisbinders die hebben ingezonden krijgen 1 punt.
Jammer genoeg was de concurrentie deze ronde niet zo heel er groot, met 5 leden was het wat magertjes. Ik hoop dat de komende ronde wat meer binders meedoen.

De vierde ronde:

Hallo Beste Thuisbinders.

Zoals jullie allen weten heeft Hans de afgelopen ronde gewonnen, met mooie commentaren van de juryleden.
Hij heeft inmiddels een vlieg “uitgezocht”.
Volgens mij is het best wel een lastige om te binden, ik ben benieuwd wat jullie ervan maken.
Je kunt hem vinden op You-Tube onder de volgende link:

Uiterste inlever datum is Zondag 27 November.

 

hier de uitslag van de derde ronde:

Hallo Beste Thuisbinders.

De vaste jury (Yme en Rene van H) en ons gastjurylid Gerard V hebben de vliegen van de 3e ronde beoordeelt en zijn tot de volgende uitslag gekomen:

Op de eerste plaats is geëindigd Hans. Het jurycommentaar was: verhoudingen goed, netjes afgeknoopt en als pluspunt,  op weerhaakloze haak, netjes gebonden met ribbing netjes over het lijf. De fibers ook mooi ingebonden,ribbing had wel met iets dunner materiaal gemogen.

De tweede plaats is voor Gert-Jan. Hierover zeiden de juryleden dat hij aan de grove kant is met de ribbing. Wel happige vlieg gemaakt. Door de bank genomen iets te fluffy.

De derde plaats is voor Annemarieke. Het jurycommentaar is als volgt: Pluspunt voor weerhaak loos,  lijfje netjes tot in de haakbocht, staart en vleugel hadden iets meer in verhouding tot het lijfje gemogen.

Hans is winnaar van deze ronde ( gefeliciteerd Hans ) hij krijgt van de jury 24 punten en mag de volgende “vlieg” uitzoeken. Tevens zal hij gastjurylid zijn bij de volgende binduitdaging. Gert-Jan krijgt als tweede 14 punten, Annemarieke is als derde geëindigd en krijgt 11 punten.

De andere thuisbinders die hebben ingezonden krijgen 1 punt.

De volledige uitslag van ronde 3 is als volgt:             Klassement
.                                                      ∨                                                            ∨
Rene van R                        0 punten                                            1 punt
Ger                                        7 punten                                            9 punten
Annemarieke                 11 punten                                          29 punten
Ties                                       7 punten                                          31 punten
Gerda                                  0 punten                                            4 punten
Wesley                               0 punten                                            8 punten
Hans                                 24 punten                                          45 punten
Edwin                                   1 punt                                                  3 punten
Rinus                                   0 punten                                              1 punt
Ernst-Jan                           0 punten                                             8 punten
Gert-Jan                           14 punten                                           15 punten
Gerard V                             0 punten                                          24 punten

Foto’s van de ingezonden vliegen zoals altijd in de gallerij en hieronder!

Op naar ronde 4! Benieuwd waar Hans nu weer mee komt……

 

De derde ronde:

Hallo enthousiaste thuisbinders,
Zoals jullie weten was Gerard Voerman de winnaar van de afgelopen keer. Hij heeft inmiddels een “vlieg” uitgezocht en zoals vele van jullie al vermoedde is het een CDC “vlieg” geworden.

Wij wensen jullie veel plezier met het binden. Uiterste inlever termijn is 18 September. Dit vanwege de vakantie periode.
Vriendelijkste groeten van
De activiteitencommissie en het bestuur


hier de uitslag van ronde 2:

Hallo Beste Thuisbinders,

De vaste jury (Yme en Rene van H) en ons gastjurylid Ties hebben de vliegen van de tweede ronde beoordeelt en zijn tot de volgende uitslag gekomen.

Op de eerste plaats is geëindigd Gerard V het jurycommentaar was “de kleur van een zager het beste benaderd, de hackle zou iets steviger mogen maar voor het vissen maakt dat niet zoveel uit, de verhouding is goed en daardoor zal de actie in het water prima zijn.

De tweede plaats is voor Hans N. Hierover zeiden de juryleden dat hij goed gebonden is en de verhoudingen kloppen. Forellen zullen deze “vlieg” echt wel pakken, en ook een bot of geep zal er niet vies van zijn.

De derde plaats is voor Ernst-Jan. Het jurycommentaar is als volgt. De bindkwaliteit en het uiterlijk zijn prima, maar de verhouding zou iets beter mogen.

Gerard V krijgt van de jury 24 punten en mag de volgende “vlieg” uitzoeken (Gerard kennende weet ik wel welke “vlieg” dat gaat worden) Tevens zal hij gastjurylid zijn bij de volgende binduitdaging,

Hans N krijgt 17 punten, en

Ernst-Jan krijgt als derde 8 punten

Wesley en Ties krijgen beide 7 punten

De andere thuisbinders die hebben ingezonden krijgen 1 punt.

De tweede ronde:

Beste thuisbinders,

Ties mocht een “vlieg” uitzoeken voor de volgende ronde.
Dat is hem gelukt en ik moet zeggen dat het een hele leuke keuze is, hij lijkt mij niet te moeilijk en dus voor iedereen goed te doen. Je kunt het patroon hier vinden :

Heel veel succes met het binden van de “vlieg”
De uiterste inzenddatum is tot en met zondag 29 mei 2022.

Groeten van bestuur en activiteitencommissie

 


De uitslag van de eerste ronde:

Beste thuisbinders, de jury is tot een beoordeling gekomen voor de vliegen van de eerste ronde. De eerste plaats wordt bezet door 2 personen nl. Annemarieke die een eerste en een tweede plaats verdiende met haar vlieg. De tweede winnaar is Ties, ook met een eerste en een tweede plaats. Van harte gefeliciteerd met het winnen van deze 1 ste ronde. Beide winnaars verdienen deze ronde 17 punten. Ook de derde plaats is een gedeelde plaats nl. Gerda en Hans. Ook jullie van harte gefeliciteerd met de derde plaats, jullie krijgen ieder 4 punten. Ties jij krijgt de eer om de volgende vlieg uit te zoeken op Youtube. Ook mag jij zitting nemen in de jury voor een volgende beoordeling. Uiteraard wil ik alle deelnemers hartelijk bedanken voor het meedoen. Jullie krijgen allen 1 punt voor de moeite👍

 

De eerste ronde:

Hans , de winnaar van onze vorige thuisbindwedstrijd heeft de volgende binduitdaging voor jullie uitgezocht, jullie kunnen hem hier vinden

De vaste juryleden voor dit seizoen zijn Yme Dikkerboom en Rene van Heezik.
De inzendingsdatum is t/m zaterdag 9 April 2022
Heel veel plezier met deze leuke binduitdaging

Mochten er toch nog vragen en/of opmerkingen zijn stuur mij dan een berichtje,
Jullie weten waar je me vinden kan.

Groetjes van de activiteitencommissie en bestuur, maak er een leuke uitdaging van.
Sam


De thuisbindwedstrijd 2022:

Beste leden,

Tijdens de ALV voorjaar 2022 is besloten om de thuisbindwedstrijd welke in Corona tijden zo’n fijne bindende factor voor de club is gebleken in stand te houden! Hieronder eerst de regels voor dit evenement!

Beste thuisbinders,
Fijn dat jullie het thuisbinden nog steeds leuk vinden, en deze nieuwe ronde weer mee doen, ik heb er erg veel zin in. Om alles goed te laten verlopen hebben zijn hier de spelregels nog een keer, ze zijn iets aangepast dus lees onderstaande regels goed door:

  • Er mag niet meer dan 1 vlieg ingezonden worden, dus zorg dat je een zo mooi mogelijke foto maakt.
  • Van elke vlieg mag je maximaal 1 duidelijke foto opsturen.
  • De grote van de foto mag niet meer dan 1 Mb zijn.
  • Alle vliegen die ingezonden zijn zullen op de website geplaatst worden onder het kopje “Gallerij”.
  • De winnaar krijgt 10 punten, de nummer 2 krijgt 7 punten, en de nummer 3 krijgt 4 punten.
  • Iedereen die een “vlieg” inzend en niet bij de beste 3 zit krijgt 1 punt.
  • De winnaar jureert de vliegen van de volgende ronde en geeft daarmee ook de punten, maar……hij mag niet op zijn eigen vlieg stemmen.
  • De maker van de winnende vlieg mag een vlieg uitzoeken die volgende keer gebonden gaat worden en neemt  als “gast jury lid” zitting in de jury.