Beste vliegvisser….

In Vlaardingen is de vliegvisvereniging “Kunst en Vliegwerk” gevestigd. Wij zijn een vereniging voor en door gepassioneerde vliegvissers!

Onze hobby kent twee disciplines: Vliegvissen EN Vliegbinden.

Vliegvissen: je doet het alleen of met je vrienden. Vliegvissen kun je eigenlijk op elk water doen. Polders, rivieren, meren en kustwater.  In Nederland maar ook daar buiten natuurlijk. Wadend, struinend of uit een (belly)boot. Vissen op voorntjes,  snoeken, snoekbaars, zeeforel, zeebaars, karper, forel, zalm, bonefish en alles wat vinnen heeft. En voor elke vis binden we wel een vlieg!
Om te kunnen vliegvissen moet je eerst leren hoe je met zo’n hengel om moet gaan. Daar hebben we goede instructeurs voor in onze vereniging. Zij brengen je graag de beginselen bij en indien gewenst kunnen zij je ook nog naar een hoger niveau begeleiden. Als lid is dit ook nog eens zonder kosten!

Vliegbinden is eigenlijk een hobby binnen een hobby! Het zelf maken van een  vlieg is erg leuk. Nog leuker is het daadwerkelijk vis vangen met zo’n vlieg. Het goed op een haak binden van pluisjes, veren, glitters en andere materialen is nog niet zo makkelijk. Gelukkig hebben we in onze vereniging een groep enthousiaste binders die altijd bereid zijn hun vaardigheden over te brengen op anderen!

Wil je na het lezen van dit alles ook wel eens met zo’n hengel zwiepen of een vlieg binden? Nieuwe aspirant leden worden altijd hartelijk ontvangen.  Kom gerust eens langs om te kijken of vliegvissen iets voor jou is. Je kunt bij ons eerst eens proberen voordat je een vliegvis uitrusting gaat aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *