Visdag 2-7-2018

De afgelopen maandagavond 02 juli zijn leden van de vereniging aan het Zeebaarzen geslagen aan de landtong bij Rozenburg.

Terwijl je vol met goede verwachtingen de landtong opdraait, zinkt de moed je meteen in de schoenen omdat de voorspelde windkracht drie  wel vijf was en pal op de dijk stond……dat is echt baalen voor het werpen met de vliegenlijn.

Enkele auto’s waren stijf langs de berm gezet om zodoende wat beschutting te bieden voor de vissers en voor de BBQ die achter een geparkeerde auto op temperatuur te komen was. Deze harde wind was boven verwachting; “maar dat is hier altijd zo” wisten de ervaringsdeskundigen te vertellen “en tel er maar gewoon twee bij op” boven de weersvoorspellingen.

Met enige verbazing werd er toch nog met de vliegenhengel en een zinklijn gevist en zijn er drie hele mooie Zeebaarzen gevangen en wat kleinere en dat allemaal met hoog water. Zelfs met kuiven op de golven was de Fint actief en goed zichtbaar aan de oppervlakte door flink te tail-en langs de hele oever. Ook hier zijn er aantallen van gevangen met de opmerkingen dat ze wel groot zijn van formaat.

Natuurlijk liet Annie “onze” zeehond zich ook weer even zien ter hoogte van de groene ton, net buiten de kop van de vierde pier. Verschillende meningen zijn hierover, daar de een van mening is dat dit de vissen verjaagt en de andere vind dat dit niet uitmaakt voor de vangsten…….zeg het maar!

Terwijl de vissers aan het water hun vissen aan het vangen waren zit er ook een groep enigszins beschut gezellig te praten over de komende vakantie, vliegvis hengels met vele jaren trouwe dienst, uitgevoerde reparaties en dat ene hele mooie water in het buitenland…..En dat allemaal onder het genot van een snack, een wijntje en een stuk vlees van de BBQ.

Alles verliep heel gemoedelijk en gezellig en het was zo tegen de schemering wel bekeken voor ons allen. De volgende keer weer?….. Ja, natuurlijk…….beregezellig!!

Onze dank gaat uit naar de activiteiten commissie een ieder die er een gezellige avond van hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *